22.12.07

Timp


E timpul sa facem ceva cu timiditatea excesiva a unei minti bolnave. Mintea diabolica de obicei ne transmite o pace interioara asemanatoare cu cea a mortii. Oare e vreo legatura stransa intre cele doua?
Intre timp ne luam toti de mana, cu tot cu personalitatile aferente si cu cei zece ce vegeteaza in mintea noastra si abolim teama. Ne e intotdeauna greu sa fim obiectivi cand e vorba de o asemenea teroare. Ce chin mai mare poate fi decat cel al unei minti ce vrea, dar nu poate...? Mainile tremura si ating usor sufletul adorat, iar apoi se retrag repede in pantaloni... Buzele se intredeschid usor pentru a primi sarutul viciului, iar apoi se inclesteaza pe degete.
De ce e un pacat asa mare sa nu rezisti tentatiei? Cand e vorba de ura, atunci de ce nimeni nu judeca si nu taie capetele? Imi place asa de mult sa vad cum vrea si nu poate, dar oboseala deja ma tulbura. Deja ma asez si inchid ochii si refuz cu o nonsalanta prefacuta, in timp ce pumnii nu mai pot sa se relaxeze.
E timp pentru toate. Cum a fost timpul sa ma bucur, acum e timpul sa mor. Si ce mi-as fi dorit sa imi faca asta dupa vacanta... Dar a considerat ca e pacat sa nu ma lase intr-o teroare cu care trebuia sa ma obisnuiesc deja. Si desi e a mia oara, parca e prima.
Timiditatea e pentru nebuni, iar eu iubesc nebunii...prea mult.

13.12.07

Foame


Lumii ii e foame de senzational.

Se trezeste ca viata n-are chef de ei si incep sa inventeze. Iar daca nu inventeaza, incep sa analizeze. Iti dai seama imediat ca un om "nu are viata", dupa cum e celebra expresie. Il vezi mereu invartindu-si capul gol si moaca de avorton, cautand ceva ce-l depaseste. Si cam orice-l depaseste, universul lui se comprima in bani, gagici si haine. Bah, dar unii au asa niste fete de avortoni...
Zici ca s-au nascut din greseala. Parca mama lor era deja moarta de vreo 2 saptamani cand i-a nascut. Ai un sablon si fetele lor sunt identice. Si culmea ca pe cat de "la fel" sunt, pe atat au aceleasi reactii cand trec pe langa ei. "Roacar... baaaa... ia-uite-o si pe aia". Pai da. Pentru mine suna cam asa "La dracu, ce idiot sunt, uite una care are tupeul sa iasa din tiparele obisnuite si sa mearga pe strada chit ca prostii de noi ne holbam la ea si care sigur ma considera un ratat, care a citit mai mult decat abecedarul si care stie sa deosebeasca o chitara de un pian."
Voi aveti probleme, nu eu. Voi nu puteti iesi din tipare, nu eu. Voi intoarceti capul, nu eu. Voi ramaneti cu figura mea in minte, nu eu cu a voastra. Pai nici de-as vrea, n-as putea, ca toti aratati la fel. Si nu...nu judec neaparat aspectul fizic. Dar stiti, se spune bine...ochii sunt oglinda sufletului. Pai cand in ochii vostri vad tampenie si cacat, ce sa mai cer? Sa veniti sa-mi recitati Baudelaire?
Oriunde ma duc sunteti voi. DA, VREAU SA VA ARD DE VII. You make me wish killing was legal.
Sunt intr-o stare fara chef, asa ca daca primiti ofensa, repet, primiti-o. NU IMI PASA.