20.3.08

Teh ChozenzCe se poate intampla intr-o buna zi cand vrei sa-ti aprinzi o tigara la vreo 15 minute de casa si n-ai bricheta? Intorci capul si-l vezi pe Tariceanu cu bicicleta. Eram la iesirea de la Aviatorilor, cea de langa cacaturile alea ce se pretind sky scrapers, tocmai intoarsa de la o sedinta de condus asiduu prin traficul de basm al Ca-ca-pitalei, cand ma decid sa fac ceva ce nu fac decat poate o data la 948538678376 ore. Explicand mai pe intelesul tau, a fuma o tigara la iesirea din metrou e un gest de automutilare mentala, in conditiile in care inca mai am pretiosul meu bullshit protector si cheful mirobolant de a fi apostrofata de maimutele cu aere de oameni emancipati.


Asa...si cum spuneam, am cerut un foc si cand dau sa intorc capul, Tariceanu trecea vesel cu bicicleta pe langa mine, iar in spatele lui era un tip in costum, tot cu bicicleta... Lyk, damnz0r, dudez, uat iz gauing an tudei? Ce-mi place mie la omul asta e nonsalanta si spiritul lui liber, da frate, ii plac motocicletele, care-i problema voastra? Va ofticati?


DAR... A fi "ales" in mod normal presupune un cod al eticii. In cacatul asta de oras, unde strazile sunt asfaltate si re-asfaltate, sparte si re-sparte si re-re-resparte, traficul e infernal, conducatorii si mai si, se pare ca nimic nu mai conteaza. Sunt de acord cu hobby-ul, dar exista timp liber pentru asta. Iar in politica, in conditia in care sunteti pusi acolo ca sa conduceti tara, timpul liber ar trebui sa fie pe ultimul loc, mai ales in Romania.


Si asta m-a dus cu gandul la viteza cu care se indreapta hologramatica noastra tara in adevarata lume civilizata. O lume ca o autostrada de prin Germania, in care totul se intampla la o viteza mare, la obiect si educat, o comparatie reala cu conducatorii auto de acolo. Romania se indreapta catre lumea aia cu viteza unei biciclete...triciclete...carute...


Ca de or veni nemtii sa ne intrebe: "Baaa oameni buni, de ce lasati pe toti sa va depaseasca si mai rau, de ce nu va luati masina, ca pe autostrada n-ai voie cu bicicleta?" Pai pentru ca:


1. Mentalitatea romaneasca nu are posibilitatea de a avea un motor, pentru ca inca mai este la stadiul de caruta [vezi carutele din Buciuresti].


2. Mai degraba isi iau un Mercedes, isi pun capetele lor pline de gel sau pletele date cu sclipici in ele si pantofii ciocati si desi din afara ei tot in caruta stau, au impresia ca merg cu "masina".


3. Cand va veni o voce apocaliptica sa ne intrebe cand ajungem si noi macar la prima iesire a autostrazii, vom raspunde MANDRI: pai dom'le, cu bicicleta asta cam in vreo 50 de ani, dar mai bine tarziu decat niciodata.

No comments: