31.10.08

Altruism


Inca o debitare a ziarului Libertatea...si aveam pretentii de la voi, ma.


Articol intitulat "Cel mai bogat om de afaceri e superzgarcit" sau asa ceva. Citesc mai departe pentru ca voiam cu adevarat sa stiu cat de zgarcit poate fi un om de genul asta. Ideea m-a enervat, ceea ce inseamna ca e inca o indoctrinare cocalareasca: omul e SUPERZGARCIT pentru ca nu da banii pe un telefon mobil/PC, isi conduce singur masina si nu mananca la restaurante de lux, ci la McDonald's, in loc sa aiba zeci de palate, el sta intr-o casa modesta etc.

Concluzia: pentru a fi un cetatean altruist cu buzunarele groase, trebuie sa dai cate 10.000$ pe masa de seara si sa ai Rolex, Lamborghini si sofer. Altfel esti un SUPERZGARCIT nenorocit, 'te 'reacu.

In asta sta, dragi cocalari, altruismul. Si observ ca ai nostri bogatasi sunt SUPERALTRUISTI.

In planul doi [si n-am sa vorbesc mult de asta], iata la ce concluzie au ajuns "specialistii psihologi" ai nostri, dupa lungi cercetari: sexul la serviciu, fiind lucru interzis, incita oamenii si "de aia il fac". Imi dau seama cate cercetari au trebuit sa faca pentru a ajunge la o asemenea concluzie INOVATOARE.

Da' voi, religiosilor, n-ati auzit, ba, de fructul interzis? Ca de secole incoace stiu pana si pustii ca daca n-au voie sa manance salam, apai salam mananca. Va admir, totusi, pentru concluziile revelatoare pe care le-ati expus.

NEXT!

A, si nota, intrebati-ma de ce as citi ziarul asta, uite pentru ca sa stiu de ce aud fel de fel de perle de la fel de fel de oameni care chiar se iau dupa asta. Asa macar mi se mai diminueaza socul [??].

2 comments:

Far Away said...

ma intreb in ce au constat cercetarile alea...

Michael said...

Macar il citesti cu un scop mai mult sau mai putin nobil... Un fost coleg de camera il folosea pe post de hartie igienica :P