25.5.09

Țț..


Nu e vorba de ţâţe [imi place sa scriu uneori unele cuvinte cu diacritice].

Probabil ca si in alte tari se practica "sportul" asta, dar pe mine ma doare ce se intampla pe-aici. Nu glumesc cand spun ca s-a intamplat de multe ori sa vad un teren gol, pe care urma sa se construiasca o cladire, dar care avea deja puse casetele luminoase cu "X Night Club", desi constructia nici macar nu incepuse sau un magazin pe care au fost montate ecrane, bannerul cu numele firmei, chiar si orarul, dar magazinul in sine nici macar nu era terminat de construit.

Pe de alta parte, tot Bucurestiul e infectat de moda asta cu panouri mari publicitare peste cladiri, cu diverse reclame tampite, puse total fara noima, care acopera balcoane intregi, geamuri etc. Omul prefera sa primeasca bani si sa se izoleze si mai mult in cutia de beton in care sta, nu ma mai mir ca si mintile lor sunt la fel de izolate. Intr-adevar, mintea omului de rand nu e aerisita nici la propriu.

Totul pentru bani. Nu conteaza CA CApitala asta e distrusa, centrul istoric e plin de magazine de 2 bani si de tigani sau ca oamenii parca urasc frumosul si distrug cum pot mai bine tot ce ar putea sa fie de bun gust in orasul asta, banul troneaza. Ma intreb pentru ce mai vin turistii in Bucuresti. Oricum nu mai lungesc subiectul asta pentru ca deja mi-e sila.

Dar ce a pus capac si m-a "inspirat" sa scriu o alta postare nervoasa si acida :) e imnul "turistic "al Romaniei. Nu stiu daca e obligatoriu ca toate tarile UE sa aiba imn de genul asta, asa ca nu am sa contest ideea in sine. Ideea e draguta.

Ceea ce ma enerveaza e ca turismul in Romania e la pamant. Iar voi cu Vama Veche a voastra infecta sa nu vorbiti, pentru ca am draci pe asta si nu am chef sa raspund celor care mananca cacat [cacofoniile sunt scrise voit]. Turismul in Romania are, ca si Bucurestiul, extreme. Extrema 1 inseamna locuri ultra fitoase si scumpe si extrema 2 e in paragina.

Extremele sunt de cacat, in toate situatiile, de la politica la iubire. Sa inteleg ca voi ati creat un imn ipocrit al Romaniei in care ati inventat o imagine feerica pentru ca turistii sa ajunga si sa manance la restaurante slinoase, sa le intre gandacii in cur cand se duc la baie, sa vada urme de tot felul de lichide cand vor sa se culce si sa admire picturile murale de igrasie de pe pereti si peste toate, sa plateasca pe o noapte ca si cum ar sta la un hotel de 3-4 stele in Grecia.

Da, ba, ati pus "The Best Mall In Town" si orarul, dar cladirea o sa fie gata prin 2100. Solutii? Sunt multe si deja toata lumea stie ce e de facut, dar cei care mai incearca si reusesc sunt pe cont propriu.

No comments: