5.8.09

Ireal TV

Mi s-a pus pata iar pe mass-media - in cazul asta vorbesc de TV. In timp ce alte tari au programe speciale pentru reality show-uri, la noi nu se vorbeste de asa ceva. Imi amintesc cand eram mai mica si am aparut de vreo trei ori la TV, era asa o mandrie.. Acum fug ca dracu' cand vad vreun reporter sau vreo camera de filmat pe strada.

Observ ca aproape toate reality show-urile noastre prezinta ori manelisti, ori viitori manelisti. Manelismul asta nu tine neaparat de muzica, sa stii.. Vezi cumva vreun reality show despre doctori, cum sunt cele gen "Maverick", sau vreun reality show despre un grup de cantareti care se lupta sa faca o formatie si care sa arate toate etapele si stress-ul prin care trec pentru ca sa-si indeplineasca visul? Astea-s doua exemple din care omul poate invata altceva decat degenerarea asta pe care o prezinta toate posturile tv: viata personala a nu stiu carui bogatas sau cum nu stie sa gateasca nu stiu ce star.

Ce poate invata? Pai in primul rand, romanii [ca intre ei traiesc] nu sunt educati sa mearga la doctor. Ei prefera sa se trateze singuri si de multe ori mor cu zile din cauza asta. Un asemenea reality show ar fi posibil daca si doctorii nostri ar primi conditii civilizate de munca, normal. De ce un grup de artisti? Retoric.

Daca ar fi sa propun ceva, stii ce as propune? Pe programele speciale de reality show-uri sunt emisiuni de toate genurile: de la cele gen Choppers, pentru roackeri, la cele pentru manelistii lor, sau cele pentru "pitzipoancele" din cluburi, gasesti orice. Nu propun un program exclusivist, nu mai avem nevoie de exclusivismul asta idiot. De ce sa excludem ce nu ne convine, desi exista? Manelismul exista, nu va putea fi distrus [cel putin nu acum], bine, atunci in loc sa manelizam chiar tot, hai sa manelizam numai partea aia fara speranta...pentru ca altfel vor spune ca suntem nazisti si vrem sa-i exterminam. [Hai sa nu mai continui...]

Insa televiziunile noastre se preocupa NUMAI cu vanzarea. Educarea oamenilor chiar nu mai conteaza, daca "se vinde" si "se merita" sa-i faci pe toti cimpanzei, merge si asa.

No comments: